Biber Dolması (Bulgurlu)

Bugun siz yemek severlere Biber Dolması (Bulgurlu) isimli yemek tarifini verecegiz.Siz degerli okurlarimizi daha fazla bekletmeden direk tarife geciyorum.

Biber Dolması (Bulgurlu) Tarifi'nin Malzemeleri

İç harcı için:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 er çay kaşığı nane, reyhan, pul biber, karabiber, tatlı toz biber, sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8-10 adet dolmalık biber
  • (kabak ve patlıcan da kullanabilirsiniz. Ben kabak ta kullandım. )
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Biber Dolması (Bulgurlu) Tarifi'nin Yapılışı

Ben biber dolmasını etli ve pirinçli sevmiyorum. Damak tadınıza hitap ederse, mutlaka denemenizi öneririm. Yağını biraz daha azaltırsanız tam bir diyet yemeği. Deneyecek olanların ellerine sağlık. İlk olarak içini hazırlayalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ile kavuralım. Daha sonra içine salçaları ve bulguru ekleyip birkaç dakika kavuralım. Kavurduğumuz bulgura tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyelim. En son 1 çay bardağı suyu ekleyip, bulgurlar suyunu çekince ocaktan alalım. İçine, küçük doğradığımız domatesleri, maydanozu, nar ekşisini de ilave edip karıştıralım.
Bu sırada biberlerimizi hazırlayalım. Biberlerin ağız kısmını dikkatlice kesip, içlerini boşaltalım. Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberleri dolduralım. Ağız kısmını domates ile kapatıp uygun bir tencereye alalım. Ben bu harçla 6 adet biber ve 2 adet kabak doldurdum. Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip, suyunu ilave edelim. Kaynayana dek yüksek ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte yaklaşık 30 dk pişirelim. (tencerenizin tipine göre suyu az gelebilir, eklersiniz. Dolmaların hemen altına gelmesi yeterlidir. ) Sıcak servis ediniz, afiyet olsun.
Önemli : Genelde bütün dolmalarımda bu harcı kullanıyorum. Pirinçle yapmak isterseniz, bulgur yerine pirinç, karışık yapmak isterseniz yarım bardak pirinç yarım bardak bulgur kullanınız. Evinizde varsa harca taze nane, taze soğan da eklemenizi öneririm. Ayrıca kullandığım bütün baharatları yukarıda belirttim, dilediğinizi kullanabilirsiniz. Bulgur pirinçe göre daha çok şiştiği için, biberleri fazla doldurmayın. Mutlaka yarım cm kadar boşluğunuz kalsın.
Biber Dolması (bulgurlu)
Biber Dolması (bulgurlu)
Biber Dolması (bulgurlu)
Biber Dolması (bulgurlu)

Bu Tarif nefisyemektarifleri.com dan eklenmistir


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir