Köy Usulü Mantı

Bugun siz yemek severlere Köy Usulü Mantı isimli yemek tarifini verecegiz.Siz degerli okurlarimizi daha fazla bekletmeden direk tarife geciyorum.

Köy Usulü Mantı Tarifi'nin Malzemeleri

Hamur yapılışı:

  • 3 avuç un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir miktar tuz

İç malzeme yapılışı:

  • 500 gram dana eti
  • 3 adet orta boy soğan
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Köy Usulü Mantı Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle hamurun malzemelerini alalım. Orta boy bir kaba unumuzu koyalım. Unun üzerine yumurtayı kıralım ve bir yemek kaşığı sıvı yağımızı da dökelim. Son olarak ta tuzumuzu ekleyelim. Hamurumuzu bir miktar suyuyla yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu yoğurduktan sonra iç malzemeyi hazırlayıncaya kadar dinlendirelim. İç malzeme için ilk olarak küçük doğranmış dana etimizi bir tavaya alalım ve yüksek ateşte tavanın kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım. Et suyunu bırakıp ve tekrardan çekene kadar pişirelim. Sonra biraz sıvı yağ koyarak azıcık kızartalım. Etimizin piştikten sonra biraz büyük doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanları etle biraz talaşladıktan sonra tüm baharatları ekleyip iyice iç malzememizi karıştıralım. Hamurumuzu masaya/tezgaha alalım ve bezelere bölelim. Bezeyi oklava yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açalım. Bezeyi açtıktan sonra bıçak/rulet yardımı ile kare şeklinde keselim. Kesme işlemi tamamlandıktan sonra her kare parçanın içine iç malzemeyi ekleyip kapatalım. Bezenin kenarlarında kalan hamuru da fiyonk şekli verelim. Sırasıyla tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım. Bezeleri kapattıktan sonra bir tencereye neredeyse ağzına kadar su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra suya tuzu ekleyin ve sonra da mantıyı tencereye boşaltın. Mantı piştikten sonra ocaktan alın. Afiyet olsun.
NOT : Ben ölçüyü kendime göre yaptım. Hem hamurun hem de iç malzemenin ölçüsünü kendi isteğinize göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz. Ben bu ölçülerle beş adet orta boy beze elde ettim. İç malzememden de 1-2 yemek kaşığı kaldı. Kalan malzemeyi de mantının piştiği tencereye ilave ederek mantı ile birlikte pişirdim. Baharatların ölçüsünü vermedim çünkü oda kişiden kişiye değişiyor. Ben kendim acıyı sevdiğim için pul biberi diğer baharatlara göre daha çok kullandım. Ama ne acı ne de tatlı istiyor iseniz her baharattan bir çay kaşığı ekleyin iç malzemeye. Tuzu ise her zaman göz kararı koyarım. O yüzden maalesef bir ölçü veremeyeceğim. Ama hamurunuzun tuzu çok önemli onun kıvamını mutlaka tutturun. Eğer hamur tuzsuz olur ise mantıyı pişirirken mantılar dağılabilir.
Köy Usulü Mantı
Köy Usulü Mantı
Köy Usulü Mantı
Köy Usulü Mantı
Köy Usulü Mantı
Köy Usulü Mantı

Bu Tarif nefisyemektarifleri.com dan eklenmistir


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir